Nyt olen sitten perustanut Ko-Gi päiväkirjan blogin muotoon. Olen harkinnut tätä koko kesän, sillä olen melko laiska kirjoittamaan käsin mitään. Tai ainakin yhteen vihkoon. Lisäksi se vihko oli ruma ja liian pieni ;) Eli siis minun oli vaikea kirjoittaa A5-kokoiselle vihkolle, olisin halunnut A4-kokoisen vihkon. Mutta sitä en ssaanut, joten kirjoitan nyt näin. Ei kai sillä väliä miten ja minne muistiinpanoja kirjoitan, kunhan kirjoitan.

Aiheena minulla, kuten varmaan kaikilla muillakin tänä vuonna, on uudet ikäkaudet ja uusi ohjelma. Projektini tarkoitus on käynnistää samoaja- ja vaeltajatoiminta meidän LPK:ssa. Tavoitteena on, että ne samoajat ja vaeltajat, jotka on nyt toiminnassa mukana, ovat myös vuoden päästä mukana. Aihe tuli suoraan LPK:lta, eli hallitukselta. En ollut itse silloin hallituksen kokouksessa, kun aiheesta keskusteltiin. Muut olivat sitä mieltä, että johtajat täytyy saada pidettyä mukana, vaikka uuteen ohjelmaan siirrytäänkin nyt syksyllä 2008. Itse olen oikein tyytyväinen aiheeseen. Eniten pelkäsin, että minulle halutaan antaa piirin syyskisojen johtajan pesti projektiksi. Tätä en olisi halunnnut. Projekti (tai siis kehittämistehtäväni) on sopiva, kun se rajattu. Vain kaksi ikäkautta ja rajattu aika ja selkeä tavoite.

Meidän LPK oli viime vuonna testilippukuntana. Testasimme kahden ryhmän voimin sudenpentuja ja yhden ryhmän voimin tarpojia. Olimme tyytyväisiä uuteen ohjelmaan, ja päätimme pistää nyt samantien kaikki ikäkaudet koko LPK:n voimin käyntiin. Rankkaa on tämä aloitus ainakin minulle ollut. Samoajiin ja vaeltajiin en ole vielä ehtinyt keskittyä, kun aika on mennyt nyt syksyllä johtajien kouluttamiseen uuteen ohjelmaan. Pidimme ensi kaikille yhteisen koulutusillan (noin 2 tuntia) uuden ohjelman ja ikäkausien perusteista. Seuraavalla viikolla oli erilliset koulutukset sudenpentu-, seikkailija- ja tarpojajohtajille. Kukin kesti noin 2 tuntia. Kahden tunnin aikana ehdimme käydä läpi ohjelman sekä tehdä kaikille ryhmille ainakin alkuun toimintasuunnitelmat.

Mielestäni ja muidenkin johtajien mielestä tämä oli hyvä tapa, siis se että tehtiin yhdessä toimintasuunnitelmat. Toimintasuunnitelman teko on ollut meidän johtajille näemmä hankalaa. Nyt ne tehtiin yhdessä ja saatiin tukea toisilta. Lisäksi nyt uusien ohjelmien myötä päätimme tehdä mahdollisimman samanlaiset toimintasuunnitelmat, jotta johtajat voivat tukea toisiaan. Esimerkiksi kaikki tarpoja-ryhmät tekevät saman jakson, luovuuden. Tosin ryhmät tekevät jakson kukin omalla tasollaan. Samalla myös päätettiin mitä aktiviteetteja tehdään LPK-retkellä ja kämppä-retkellä. Oli hienoa, että kerrankin saadaan ryhmiä lähtemään omalla kämppä-retkelle tällaisella pienellä kannustimella! Yleensä meillä ei mikään ryhmä käy (joitain aktiivisia lukuunottamatta) kämppä-retkillä vaikka monesti meillä on kaksikin kämppä-vuoroa kaudessa. Tästä on ehdottlomasti tehtävä tapa!!

Johtajat olivat kauhuissaan, että monet aktiviteetit sekä seikkailijoilla että tarpojilla on vaikeita tai ainakin haastavia. Päätimme myös, että JN:ssä opettelemme vaativia aktiviteetteja etukäteen, jotta kaikki osaavat ne tehdä. Tämä on myös ehdottomasti sellainen tapa mistä pitää tulla jatkuva!

Samoajia meidän LPK:ssa on kuusi ja vaeltajia on kolme. Ei siis kovin paljon, mutta näillä pärjätään. On meillä jäsenlistalla pari vaeltajaa (noin 21-vuotiasta) lisää, mutta he eivät viime vuonna olleet enää toiminnassa mukana, eivätkä halunneet tähänkään osallistua, kun mukaan pyysin. Tai toinen heistä ei edes vastannut. He asuvat toisella paikkakunnalla eikä kumpikaan ilmeisesti usein edes käy kotipaikkakunnallamme. No he ovat mielestäni sen verran "vähän aktiivisia" ja vanhoja, että rajaan heidät nyt työni ulkopuolelle.

En nyt jaksa enempiä kirjotella, mutta jatkan huomenna. Yritän saada paperisesta päiväkirjasta kaiken tänne ja muut pohdinnat, joita tässä on päässyt kertymään päähän. Jos joku tätä lukee, niin saattaa minut tunnistaa, eikä se haittaa. Jos jollain on jotain kommentoitavaa, niin kommentoikaa ihmeessä. Tiedän, että voin olla joskus tahditon, ja sanoa pahasti jostain. Toivon, ettei kukaan pahoita mieltään minun pohdinnoista. Niin ja jos joku haluaa, etten kirjoita hänestä niin ilmoittakoot sen. Saatan ottaa toiveen huomioon. En ajatellut käyttää kenenkään nimiä, joten olkaa rauhassa.